Τετάρτη 9 Μαΐου 2012


Κυρίες και Κύριοι,

Μετά από την παρουσίαση των τριών ομάδων, το ζήτημα της προσομοίωσης του σχεδιασμού της ομάδας Γ, στον αυτοσχέδιο θάλαμο προσομοίωσης φαίνεται πως διορθώθηκε κατά κάποιο βαθμό. Εντούτοις, η έρευνα για ένα εύκολο εργαλείο προσομοίωσης της κίνησης ρευστών, από την πλευρά σας, δεν έχει αποδώσει καρπούς.

Για να βοηθήσω στα παραπάνω έψαξα και βρήκα, μόλις σήμερα, ένα απλό λογισμικό προσομοίωσης της κίνησης ρευστών: https://www.imperial.ac.uk/aeronautics/fluiddynamics/FI/InteractiveFlowIllustrator.htm

Η παραπάνω ιστοσελίδα και η αντίστοιχη εφαρμογή Interactive Flow Illustrator έχει αναπτυχθεί στο Imperial College, London, με ευθύνη των καθηγητών S.Chernyshenko και S. Eisenbach, που έχουν κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα τη μηχανική των ρευστών και την παραγωγή λογισμικού αντίστοιχα (επιλέγοντας τα ονόματά τους μπορείτε να διαβάσετε το σύντομο βιογραφικό τους σημείωμα).

Το παραπάνω εργαλείο αποτελεί μια απλουστευμένη εκδοχή των πολύ εξειδικευμένων εργαλείων που είναι διαθέσιμα στην αγορά αλλά είναι ταυτόχρονα ένα πολύ γρήγορο εργαλείο που μπορεί να προσομοιώσει (σε τομή) τη συμπεριφορά του αυλού που ουσιαστικά μελετάτε.Προτείνω να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να ελέγξετε το κατά πόσο μπορείτε να πάρετε αποτελέσματα.
Από το δικό μου έλεγχο, το πρόγραμμα είναι σχετικά εύκολο στο χειρισμό του, αλλά θα χρειαστείτε κάποιο χρόνο για να δημιουργήσετε μία εικόνα τομής (.jpg ή .bmp) που να χειριστείτε στην προσομοίωση.

Καλή Επιτυχία!      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου